Aida videó "Lépkedünk létünk sikátorán.."

0 megjegyzés

Elton John és Tim Rice musicaljét az Aidát 2007. július 27-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon láthatta először a magyar közönség. Pali Szomor Gyurival felváltva a darab egyik kulcsfiguráját, Radames egyiptomi kapitányt játszotta 2007/2008-ban. Bővebben a darabról itt olvashattok.
Csúcsszuper Aida fotókból készítettem még régebben ezt a videót. Most visszatekintő rovatunkban tekinthetitek meg. Jó szórakozást!

Csodálatok fotók a pécsi Istvánról

0 megjegyzés

A legjobb fotók, amiket Pali Istvánjáról valaha láttam! Ide KATT!

Pali Freddie Mercury lesz

0 megjegyzés

Házi tudósítónktól, Diától megtudtuk, hogy az a rejtélyes énekes, akit Pali alakítani fog az Abba Show-ban, az nem más mint Freddie Mercury! Innentől kezdve már csak örülhetünk: a Pali+Queen kombináció sok-sok jóval kecsegtet. ;)

Hétfőtől Spamalot jegyvásárlás - mit tegyünk?!

0 megjegyzés

Mivel a chatben már érdeklődtetek, hogy tudunk-e Palis Spamalot előadás időpontokat, ezért úgy gondoltam itt is összegzem nektek az infókat. :) Előre szólok: a Spamalot egy nagyon bonyolult ügy jegyvásárlás szempontjából, de megéri a mizéria!!

1. Sajnos még mi sem tudjuk, hogy Pali mikor játszik a Spamalotban. Ennek az az oka, hogy ilyenkor még a színészek sem tudják.

2. Pali szeptemberben is alig egy héttel a premier előtt tudta meg, hogy mikor is játszik pontosan. De amikor megtudta, akkor rögtön át is küldte nekünk az időpontokat.

3. A Madách Színház honlapjára szeptember 25-én, azaz a premier napján(!) került fel a hivatalos szereposztás. Rájuk tehát nem érdemes várni.

4. Az már megvan, hogy összesen 15 Spamalot előadás várható, amiből a december 18-19-i esti, és a 29-e délutáni zártkörű, tehát azok kiesnek. Valószínűleg a 31-i esti is, mert azon az "első vonal", azaz a Szervét-Polyák-Nagy Sanyi trió várható.

5. A jegyvásárlás már hétfőn megkezdődik, illetve az internetes jegyértékesítés pedig már kedden.

SEGÍTSÉG: Azt a módszert ajánljuk, amit mi is követünk a csapattal.

-> A fennmaradó 12 (nem zártkörű) előadásból valamenyikre hétfőtől vegyünk jegyet. Találomra. Majd várunk és figyelünk.

-> Olyan december 10-e körül fogja tudni Pali megmondani, hogy mikor játszik ő.

-> Innentől kezdve megfigyelünk minden olyan létező fórumot, ahol jegycserét vagy jegyeladást/vételt eszközölhetünk. (Startlap fórum - Spamalot topik, Színház.hu fórum,Társulat Rajongók Fóruma - Anonim Palisták topik; a felsorolt fórumok pontos címét a blog oldalsávjában a Hasznos oldalak menüpont alatt találjátok)

-> A fórumokon meghirdetjük az eladni/cserélni kívánt jegyeinket és megírjuk, hogy mi melyik előadásra szeretnénk menni, majd várunk és imádkozunk, hogy valaki el akarja velünk cserélni a jegyét vagy kínáljon jegyet Palis előadásra.

AMIRE FIGYELJÜNK! A Madách korlátozta az egy fő által megvehető jegyet számát fejenként 6 db jegyre. Ez természetesen a Spamalotra vonatkozik.

Nekünk eddig bevált ez a módszer, remélem nektek is sikerülni fog. :)

Sajnos nincs egyszerűbb mód. A Spamalotra ennyire ügyes-bajos a jegyszerzés. Vagyis ha azzal a szereposztással akarjuk látni, amivel mi szeretnénk.
De hozzáteszem: az előadás mindenért kárpótol!!!

Amit ígérhetek: mihelyst megtudjuk a Palis előadások dátumát hiperszuper sebességgel közöljük veletek!

Sok sikert: Niki

Fehérvári One Vision plakát

0 megjegyzés

Az Országos Musical Kurzus szervezésében megrendezésre kerülő One vision turné november 28-i székesfehérvári állomásának plakátja.

Kérés

0 megjegyzés

Kedves Látogatók és Rendszeres Olvasók!

Egy kéréssel fordulok Önökhöz/hozzátok. Annak érdekében, hogy a blog még érdekesebb és izgalmasabb lehessen, kérjük minél többen jelezzetek nekünk vissza e-mail (utasi.nikolett@gmail.com), komment vagy chathozzászólás formájában, hogy a Ti igényeitek alapján tudjuk formálni az oldalt.

Előre is köszönettel: Niki

Pali és a lányok

0 megjegyzés

Árpinak köszönhetjük ezt a képet (ő hívta fel rá a figyelmem), amin Palit épp a társulatos lányok sminkelik. =)

Kurzus vendégművészek

0 megjegyzés

Amint azt a Port.hu internetes programajánló portálról megtudtuk, a november 21-i szekszárdi One vision Országos Musicalkurzus gálán a november 28-i székesfehérvári műsorhoz hasonlóan Sasvári Sándor lesz a vendégművész, míg a december 19-i Karácsonyi Musical Esten Miller Zoltánt láthatjuk, hallhatjuk a megszokott kurzusos előadókon kívül, ha ellátogatunk a Dunaújvárosi Főiskola Sportcsarnokába. Pali természetesen rendezőként és a Kurzus tanáraként mindhárom eseményen fellép. Forrás: Port.hu

Mesefőcímdal Palitól

0 megjegyzés

Pali hangján csendül fel egy amerikai számítógépes, háromdimenziós mesefilm, a Barátaid: Tigris és Micimackó főcímdala.

Kicsit utánanéztem a sztorinak, ami alapvetően a Micimackó világában játszódik, tehát a Százholdas Pagonyban. Van nekünk jó öreg Micimackónk, Tigrisünk, Nyuszink, Malackánk ect. de Dalmánk és kiskutyája Fickó is.
A szereplők egy zűroldó nevezetű bandában működnek, akik a bajbajutottak segítségére sietnek és az epizódok végére meg is oldják a problémákat. Néha dalra is fakadnak. A kisgyermekek számára ismeretterjesztő filmként is működik, hiszen a szereplők a bajok elhárítása közben tanító jelleggel mondják el gondolataikat, kérdéseiket. Forrás: Wikipédia
Arra nem sikerült rájönnöm, hogy jelenleg fut-e a mese az RTL Klub-on, de holnap délelőtt lecsekkolom, hogy énekel-e Pali bácsi 11.25-től. :P

Dennis a "túlképzett" proletár forradalmár

0 megjegyzés

Szemfüles Juditunk kiszúrta, hogy kedvenc Spamalotos proletárfiúnkon, Dennisen a jó öreg Lenin sapka díszeleg. Íme! :D

Kanyó Béla fotói a Spamalotról

0 megjegyzés

Galériánkban több tucatnyi jó minőségű Spamalotos fotó tekinthető meg első sorban Paliról. Az alkotó: Kanyó Béla. Köszönet Juditnak a képekért!

Jegyek a november 28-i One vision gálára

0 megjegyzés

Már megkezdődött a jegyértékesítés a székesfehérvári, november 28-i Musical Kurzus koncertre, azaz a One Vision gálára, melyen fellépnek az Országos Musical Kurzus növendékei és a művészek:
Szabó Szilvia, Feke Pál, Sasvári Sándor, Kozma Rózsa, Szakál Attila és a veszprémi ANAKONDA Akrobatikus Rock'n'Roll klub táncosai. Jegyvásárlás: Ákos Jegyiroda

Társulatos pillanatok

0 megjegyzés

Íme pár régen látott pillanat még A Társulat adásainak korszakából. Foggalmam sincs mi történik épp a képeken, várom a megfejtéseket. :D
Ill tippem van az elsőre: "Esküszöm, nem én ettem meg az összeset!" :P
A képekért köszönet Azának!

Spamalot reklámszpot

0 megjegyzés

A videó a Madách Színház tulajdona, megtekinthető a http://www.madachszinhaz.hu weboldalon is.


Decemberi Spamalot

0 megjegyzés

Mint azt tegnap hírül adtuk, a Madách Színház honlapján már elérhető a decemberi műsor. Spamalotból 15 darab lesz összesen, ebből Pali valószínűleg 5-öt fog vinni. Amint szereposztáshoz jutunk, szólunk! Jegyvásárlás: a színház jegypénztárában november 2-től, az interneten november 3-tól.

Kanyó Béla fotói a fordított szereposztású szegedi Istvánról

0 megjegyzés

Megnézhetitek őket a www.fekepalweb.org galériájában!

Egri élményeim

0 megjegyzés
***Álljék itten a Kék Társulat Fórumban publikált élménybeszámolóm az egri (esti) Istvánról.***

Az egri István, a király számomra több okból is különleges szórakozásnak, kirándulásnak ígérkezett. Egyrészt velem tartott az öcsém is, aki még sosem látta a társulatos verziót, így volt kinek narrálnom a darab közben (nem mintha Zsuzsival meg Borcsával nem ugyanezt tettük volna ), elmesélni, melyik karaktert hogy hívják, mi a viszonyrendszer. Szerencsére Ádámék pont most vették Istvánt, így volt miből táplálkoznia a fiúnak. Másrészt Egerbe kellett utaznom a darab miatt. Eddig minden egyes alkalommal, amikor Istvánt néztem egy számomra még ismeretlen várost fedeztem fel. Ez a pénteki volt az első olyan alkalom, hogy ismerős út vitt a szeretett darab felé. Négy évet éltem Egerben gimnazista koromban, így második otthonom a barokk város. A csarnokban sok ismerős arcot láttam, volt évfolyamtársakat, volt tanárokat. Ahhoz tudnám hasonlítani az érzést, ami ezen a hétvégén ért engem, mint amikor az öregdiák visszamegy régi oskolájába. Minden ismerős, mégis egy új szituációban találja magát az ember. Százszor voltam már Egerben, de ezzel a darabbal együtt, ezekkel az emberekkel (veletek, kedves barátaim) még sosem. Különösen pikáns fűszerezést adott ez a kettősség nekem.

Mindezek tetejében talán az utolsó Istvánt láttam. Vagy ebben az évben, vagy ki tudja. Egy korszak lezárult. Tudom, közhely, ezt mégsem lehet másképp megfogalmazni. A csapat két éves munkája, mely már 2007 óta, a Társulat előválogatásától kezdve számítható, talán egy nagyon megható előadással zárult le, reméljük csak ideiglenesen. Az a több mint egy év kalandozás, melyet veletek, jurta- majd palotalakókkal éltem át, otthon, a szeretett városban ért finisbe. Nem révbe, hiszen remélem még sok közös út vár ránk , azonban egy szakasz tényleg lezárult. S nagyon örülök, hogy erre Egerben került sor. Flórának nagyszerű érzés lehetett itt fellépni, s ezúton is csak gratulálni tudok neki, amiért sikerült elérnie, hogy Egerbe jöjjön az István, a király.

Úgy gondolom nekem már nagyon nehéz objektíven (ha van egyáltalán ilyen, hogy objektivitás) beszélnem erről a darabról, a színészekről, a rendezésről, az egész jelenségről. Sosem láttam még ennyiszer semmit, filmet sem, s még sosem foglalt el ennyire kiemelt helyet az életemben egy alkotás. Ez a hely úgy látszik az Istvánnak lett rendelve.

A részemmé váltak a hangok, a képeskönyvbe illő jelenetek, Pali Istvánjának fájdalmas arcrezdülései, Derzsi Gyuri kósza mosolyai Asztrikként, vagy éppen a művészbejáróknál eleresztett „Na hol vannak az autogrammkérők?" és "Feke Pali aláírásom van!” poénjai. Lala csokordobálásai, Bogi égbe tekintő, újasszony pillantásai, Flóra szerelmes vagy épp könyörgő tekintete, a feleséglányok bujálkodása, Imi és Ata összeütközése a Szemtől szemben nóta alatt, vagy épp a Vezér karizmainak megfeszülése, miközben teljes erejével nyomja vissza a pogány oldalt. Szandi énekének transzba taszító ereje, Wanda ősi vérmérsékletű sámántánca, Imi halálosan ijesztő dülöngélése, a Magyar urak bohóckodása, a béna lufik, a forgószínpad, Lajos a hangmérnökünk, a társulatos busz, a fehér hintó, az előadás alatt váltott egyetértő pillantásaink, a vastaps, a sikolyok, melyek néha lélekbugyrokból szakadtak fel…

Egerben két jelenet volt, mely iszonyatosan megrázott. Íme az első:

A megkötözött Koppányt Sarolt kéreti, Réka felsikolt. István arcán döbbenet. Nem hiszi el, amit lát. Riadt kisgyermekként fut oda anyjához. Belekapaszkodik. „Anyám, mi ez?” – kérdi. Félelemmel teli tekintete a földön kúszó Rékára téved. „Réka, mi lesz itt? Mi ez?” – nem is érti, mi folyik itt. A lány a palástjába tép. „István, te nem ezt akarod! Nem teheted ezt! Könyörgöm!!” Flóra tekintete mindent elárul. Az életét is odaadná, hogy apját mentse. Vagy már a vesztét érzi? Apja nélkül nincs jövője? Nem lesz férfi mellette? Gyerekkori játszótársa, István is cserben hagyja?
István eközben dülöngél. Fejében ezernyi hang zsongja: „Meg kell tenned, ha király akarsz lenni! Anyád tudja, mi a jó neked!” Ezzel szemben... „Nem követhetsz el ilyen vétket! Ez keresztényietlen! Miért harcolsz, ha te szeged meg a keresztényi tanítást?” "Kegyelmezned kell Rékának, hisz szereted! Hisz szánod!”
Addig addig keresi a biztos talajt, hogy már nem bírja tovább, elszakad a cérna.
Olyan erővel söpri le a gazdagon megrakott asztalt, hogy minden jelenlévő, néző és résztvevő elnémul. Mindenki eltávozik.
S az a pár pillanat, amikor István végre egyedül marad...
Ott ténfereg ez a láthatóan lázas fiú, a szeme könnyes, fogalma sincs mit tegyen. A válla már egy férfié, a teste már kész, lelkileg még teljesen éretlen. Nem tudja mit cselekszik. Mi lesz a következménye annak, amit tenni készül? Amit tennie KELL?
Az én szemem itt lábadt könnybe végleg.
S akkor ismét jönnek az alakok. István ennyi időt kapott. Apja, anyja, Réka, a meggyilkolt magyar úr és a legyőzött táltos. Mindnyájan azt követelik tőle, hogy döntsön helyesen. Megannyi igazság, és Istvánnak ki kellene választania az egyetlen helyes utat.
Majd megjelenik döntésének kulcsa, Koppány.
Azon áll, vagy bukik minden, hogy István mit olvas ki nagybátyja szemeiből.
A tökéletesen elsötétített színpadon már csak két fejlámpa dolgozik. Egyenrangúan emelik ki Istvánt és Koppányt.
S akkor jöjjön a másik jelenet, mely örökre belém égett.

Koppány áll, egyenes gerinccel, átható tekintettel. Akárcsak egy megdönthetetlen szilárd oszlop. Az ő hite nem fog meginogni
István nézi. Nézi. Folyamatosan olvassa ki a tekintetét. Ő nem bírja tovább. Ő lép el, miután az öröklét pillanatába dermedt előttem kettősük.
Hezitál. Sokkal rosszabb ez így. Nagybátyja elhatározása megdönthetetlen. Itt egyedül neki van most választása.
Minden oldalról nyomás. „Meg kell halnia!” – hallja anyja, a katonák, a hittérítő egyház hangját. A józan ész hangja szól. „István, csak így lehetsz király! Akarod ezt? Akkor tedd meg!”
„Keresztényietlen, amit teszel! Ő a rokonod! Szereted őt! És megsebzed Rékát!" – szól az érzelmek hangja. „Nem lesz csak álmatlan éjszakád, ha kegyetlenül gyilkolsz!”
Az feje már szétszakad a sok elvárástól. Nem marad más, térdre rogyik. Imádkozik. Hisz. Bízik. Istenben jobban, mint magában, ezért a karja lendül, s Koppány fejét veszti, habár méltóságát sosem.
Megtette… Éretlen kölyökként embert ölt.
S akkor jön még a neheze. Egy hatalmas aranypalást teríti be őt. A fejére rárakják egy ország mázsás súlyát. Akarta, van benne becsvágy, felelősségérzet is, hisz ő Géza fia. Mégsem mosolyog. Egy percig sem. Király lett. De boldog ember talán soha. Máris legszívesebben letetté a kezéből az országalmát. Meg is szabadul a koronázási jelvényektől. Ismét csak egy egyszerű fiú áll előttünk, akit a sors arra kényszerít, hogy életek felett döntsön.

Mennyire életszerű… egyik cselekedetünk a pillanat hevében helyes, majd gyötörni kezd minket a helytelensége. István mögött döntésének áldozatai, a fiatal felfedezőcsapat fekszik holtan. Meggyilkolta ezzel a jövőnket? Nem. A fiatalok élnek, csak elszenvedték őseik sebeit.
„Hozz reánk víg esztendőt. Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt”.

Talán a magyar népre kevesebb szenvedés várt volna Koppány mögött? Dózsa lett volna György királyunk? Ezt már sosem tudjuk meg.
Arról viszont példázatot kapunk, milyen egy keresztény elvek miatt meggyilkolt pogány vezér keresztényi viselkedése. Koppány megbocsájt. Megbocsájt a koronázási jelvényektől lecsupaszított embernek. Az unokaöccsnek. A vétkezőnek. Tegyük ezt mi is.

Örök példázat, örök emlék. Az István, a király társulatos előadásai univerzális tanítással s baráti mosolyokkal gazdagítottak engem.
Éreztem katarzist, mint most, Egerben. Kaptam ismerős mosolyokat, a szemembe énekelt kérdést: „Mondd, te kit választanál?”
Sírtam rajtuk, nevettem rajtuk. Nevettem velük, s igen, azt hiszem sírtam is velük.
Sok-sok egymásba kapaszkodó kar, ajkak, melyek Felkelt a napunkat énekelnek. Színpad előtt és színpadon. Több, sokkal több ez, mint egy színdarab. István, a király életforma. Jó volt benned élni. Visszavárunk!

Legyetek "képben"

0 megjegyzés

Sziasztok! Gondoltam legyen egy kis újdonság, ezért bevezetésre kerül egy új rovat, a képben nevezetű. Ad hoc jelleggel, ahogy a visszanézőt szoktam, néha bepakolok egy képet Paliról, ami esetleg érdekesebb, ritkábban látott, stb. A legelső képben témája: Hogyan készül a Halál smink? Ugye mint tudjuk Pali életének legelső szerepe a Halál volt az Elisabeth musicalben még 1998-ban, s talán emiatt is a kedvencei közé tartozik a rettegett ámbár csábító Halál karaktere.


Spamalot decemberi műsor

0 megjegyzés

Már felkerült a Madách Színház honlapjára a Spamalot decemberi előadásainak időpontja. Szereposztás természetesen csak később várható. Spamalot műsor itt.

A HEOL cikke az egri Istvánról

0 megjegyzés

Az előadás hangulatáról, a közönségről és Flóra boldogságáról olvashattok Egres Béla cikkében. Ide kattints!

Galéria Egerről

0 megjegyzés

A Heol oldalán megannyi fotót találhattok, melyek a csodálatos egri előadásokat örökítik meg. Mivel a közeljövőben ezek voltak az egyetlen István előadások, ezért azt kell mondanom: Istenhozzád István, remélem nemsokára ismét találkozunk!
Bővebb beszámoló hamarosan!

Ma István, a király Egerben!

0 megjegyzés

Ma 15.00-tól az egri Kemény Ferenc Sporcsarnokban csendülnek fel az István, a király kedves dallmai, hogy aztán 19.00-kor repetázhasson a szerencsésebb közönség, illetve még sok-sok ember nézhesse meg a Társulat idén talán utolsó István, a király előadását. :) :(

Zrínyi 1566 CD + interjú és előadás részletek (Echo Tv)

0 megjegyzés

Akik kíváncsiak a nagysikerű Moravetz Levente és szerzőtársai által megírt Zrínyi 1566 rocmusical zenéjére, vagy már látták a darabot és megtetszett nekik az eklektikus muzsika de még nincs cd-jük, azoknak most jött el az ideje! A produkció hivatalos honlapján megrendelhető a cd! Klikk ide!


"Okt. 18-án, vasárnap 21:00-tól Moravetz Levente és Dévényi Ildikó az Echo TV "Csak a dal" műsorának vendégei lesznek. A műsorban több bejátszást is láthatunk az előadásból."

Forrás: fekepalweb

Frissítés!!: Az Echo Tv fentiekben említett műsorát itt nézhetitek meg.

Rövidhírek

0 megjegyzés

* A gödöllői CSAF fellépés elmarad!

* A bácsbokodi Feke Pál Band koncert 2009. november 20-án lesz 19:00-kor.

Helyszín: Sportcsarnok
6453 Bácsbokod, Tóth Kálmán u. 82.

Jegyvásárlás: 30/287-8691
Jegyár: 2000 Ft

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Kapunyitás: 18:30-kor.

Webber gála ismét!

0 megjegyzés

Ma Feke Pál művész úr a Művészetek Palotájában lépett fel az Andrew Lloyd Webber 60-ik születésnapjára összeállított "Best of Webber" show egyik előadójaként. A gála műsora ugyanaz, mint januárban, csupán apróbb változtatások (Adagio hiánya) kerültek bele, avagy ki a műsorból. Pali a Vágy, boldogság, szenvedély című nótát énekelte, illetve a musicalirodalom egyik legnehezebb dalát, a Gethsemane-t a Jézus Krisztus Szupersztárból. A hangján még lehet érezni a nemrégiben elszenvedett megfázás, illetve torokfájás eredményét, előadásának értékéből azonban ez mit sem vont le. Eszméletlen jó Gethsemane-t énekelt, szinte brillírozott hangilag, előadásmódját pedig a palis érzelembomba jellemezte: zsigerekig széttép, összezúz amit ez a fiú művel ebben a dalban. Ismét emelem a kalapom előtte. Szép volt Pali!

Információ a "Best of Webber" műsorról

Helyszínváltozás!

0 megjegyzés

Pali november 20-i koncertje Baja helyett Bácsbokodon lesz. A pontos helyszínről később tájékoztatunk benneteket.

Spamalotos kettős (Polyák Lilla és Feke Pál)

0 megjegyzés

Szerintem iszonyat jó ez a paróka Palin! :D Azok a szőke loknik... :D És még kis bőrpántokkal oldalra is van tűzve... :D Valamint a b




Itt pedig a "szőrgelehedes" bájvigyor maximus :D

Musical gálás képek a Galériában!

0 megjegyzés
Felkerültek a musical gálás képek a honlapunk galériájába!
Katt ide!

Pali legközelebb decemberben Spamalotozik

0 megjegyzés

Az őszi idényre Pali végzett a Spamalot előadásokkal.
"A Madách Színház legközelebb várhatóan december 17. és 31. között tűzi műsorára a Spamalotot. A jegyvásárlás november elején kezdődik."

Forrás: fekepalweb.org

ABBA - show a Cirkuszban!

0 megjegyzés

November 13-án pénteken 20 órakor lesz látható az Agárdon debütált ABBA - Show a Fővárosi Nagycirkusz "porondján". Látványos műsorra számíthatunk, melynek színvonalát Szurdi Miklós rendező, Szakáll Attila koreográfus, négy énekes (Buch Tibor, Fehér Adrienn, Gerner Csaba és Xantus Barbara), tíz táncos (Anakonda Akrobatikus Rock'n'Roll Club és az egykori fehérvári Musical TáncStúdió tagjai), tűzvarászlók, s az est sztárvendége: Feke Pál biztosítják.

Forrás: Fehérvár.net
Jegyvásárlás: Jegy.hu

Buch Tibor, Xantus Barbara, Fehér Adrienn, Gerner Csaba

Spamalot werkfilm - vágott verzió

0 megjegyzés

Csináltam egy rövidebb verziót a werkfilmből, szubjektív szemszög, az összes Palis résszel. :)


Pali a Bence-showban

0 megjegyzés

Holnap, azaz október 11-én vasárnap délután 17.00-tól Pali lesz a vendég a Hálózat Tv Bence-show című műsorában. (Ez a Bence-show ilyen beszélgetés műsor, melyben művészekkel, hírességekkel, színészekkel, énekesekkel beszélgetnek.)
Információ

Galériák

0 megjegyzés

Dia fotózott ki képeket az október 7-i Spamalot werkfilmből illetve a Géniusz előzetesből és a Több mint mozi! Géniuszos adásából.

Köszönjük neki, nektek pedig jó nézelődést!


Információ a gödöllői Csináljuk a Fesztivált! koncertről

0 megjegyzés
Október 17. 20.00 - Gödöllő, Szent István Egyetem Aula

Műsorvezető: Harsányi Levente

Fellépők: Dér Heni, Feke Pál, Miller Zoltán, Polyák Lilla, Palcsó Tamás, Tóth Vera.

Jegyek kaphatók: A Szent István Egyetem Sportcsarnokában (H-P: 16.00-20.00)
2103 Gödöllő, Páter Károly út 1.
Tel:06 30/396-0277

A nagyobb felbontásért kattints a képre!


Gerner - Várfi kabaré

0 megjegyzés

A Vörösmarty Színház megújult honlapján frissítették a kabaré oldalát, így most már az aktuális, október 18-i előadásról is olvashatunk híreket.

"GERNER-VÁRFI KABARÉ
Gerner Csaba és Várfi Sándor vidám estje két részben
16 éven felülieknek!


A két kiváló komikus színész gondoskodik a felhőtlen szórakozásról dalokkal fűszerezett előadásukon. A műfaj örök, a mondanivaló garantáltan friss! A legvaskosabb poénokhoz két szexbomba domborít, a meglepetés sztárvendégek pedig a szünetekben sem hagyják kipihenni a nevetés fáradalmait. Az októberi est vendége még Janklovics Péter és Feke Pál - az előadók nem vállalnak felelősséget a nézők rekeszizmainak épségéért! "


Forrás: Vörösmarty Színház

Zene.hu kritika a Spamalotról

0 megjegyzés

A zene.hu internetes portál is közölt egy cikket a Spamalotról. Itt olvashatjátok.

A tegnapi Spamalot werkfilm

0 megjegyzés






Grál World Tour

0 megjegyzés

Addig is, amíg nem jön ki a videó a werkfilmről, itt egy részlet a Spamalotból, a Grál World Tour kezdete Polyák Lillával, Szervét Tiborral és a lovagokkal. Itt Pali szerepében Sir Galahadként Nagy Sanyit láthatjuk, de azért el lehet képzelni ebben a koreográfiában Palit is... :D


Spamalot werkfilm; reklám

0 megjegyzés

A Spamalot-ról készült werkfilmet az RTL Klub október 7-én, azaz ma 23:25-tól sugározza. Ismétlés: október 18. vasárnap, 23:25 óra.

Felkerült a Madách Színház honlapjának nyitóoldalára egy Spamalot spot. Katt ide.

Változás a Spamalot szereposztásban!

0 megjegyzés

Pali az okt. 11. esti előadás helyett okt. 10-én délután fog játszani. A végleges előadás időpontok tehát a következők: okt. 10-e (15.00 és 19.00); okt. 11-e (15.00).

Teljes Spamalot szereposztás itt.

Koncertplakátok

0 megjegyzés

A már hírül adott kecskeméti koncert mellett nemsokára egy bajai, november 20-i koncertre is válthatnak jegyet a Palit kedvelők! Jegyinfó hamarosan, addig is itten vannak a plakátok:


A Csináljuk a Fesztivált turné következő állomása: Gödöllő!

0 megjegyzés


Október 17-én az Egyetemi Sportcsarnokban, Gödöllőn fog fellépni Pali többek között Polyák Lilla, Miller Zoltán, Dér Heni és Palcsó Tamás társaságában. Hamarosan jegyinformációval is tudunk majd szolgálni. :)

István, a király keresztmetszet

0 megjegyzés

A balmazújvárosi István, a király keresztmetszete teljes terjedelemben felkerült Youtube-ra. Ezen a playlisten végignézhetitek az összes részt:


Hiperszuper galéria!!

0 megjegyzés

No nem azért, mert mi csináltuk :P, de már működik a fekepalweb.org oldal hatalmas mennyiségű képet tartalmazó galériája! Ha érdekel katt ide gyorsan: galéria

Spamalot összegzés Judittól

0 megjegyzés

Arcizmot, rekeszizmot erősen megviselő feladat a Spamalot, az biztos. :D
A film áttételesebb humora itt a műfajból adódóan direktebben jön, de ez is ütős.

Ami nem annyira tetszett, az a „ki a magyar?” betét, ami ugyan látványos, de nem igazán humoros. Aztán sajnáltam a boszorkányos rész kimaradását, annál is inkább, mert jó poénra lett volna lehetőség, ha mondjuk a jelenet végén, a mérlegelésen lebukott boszorkányról kiderül, hogy ő a Tó Úrnője. Háborogva, hisztisen elénekelné, hogy már baromira unja a tündérséget, fárasztó mindig jónak, szépnek lenni. Legszívesebben gyíkká változtatna mindenkit, kezdve a karmesterrel. Erre az lelövi, mire feltámad és kis kacér mosollyal mondja neki: „Te kis butus, nem tudod hogy a tündérek halhatatlanok?” Mondjuk ez lehetett volna a berontó díva helyett, egységesebb keretben maradt volna a cselekmény, szerintem.

Na de a többi az nagyon tetszett, zene, tánc, játék, díszletek, látvány, mind-mind szuper.
Tulajdonképpen az is előnye a darabnak, hogy elnagyoltak a szerepek, így szabad teret biztosít az egyéniségek megjelenítésének. Szerencsém volt több szereposztást, többféle szerepformálást is látni. Egyedül Sir Robint (+ őrt, Maynard testvért) alakította Szente Vajk mind a 4 alkalommal, számára ezek tényleg joker szerepek, és ő maximálisan él is vele. Egy élő, pezsgő humorbomba!
Arthur királyt először Szerednyey Bélával láttam, és akkor elkönyveltem, hogy hát igen, ez szürkébb, hálátlanabb szerep. Aztán jött Szervét Tibor, és úgy döntöttem, ez mégis csak hálás, változatos szerep. Kétségtelen, a színészi játék sokat számít ebben a darabban, az éneklésben való brillírozásra csak a Tó Úrnőjének van igazán lehetősége. Molnár Szilvia ezt meg is tette, csodálatosan énekelt játszott, miként Polyák Lilla is másodjára, a színészi játékban kevésbé meggyőző bemutató után.
Sir Galahad: Nagy Sanyinak voltak nagyon jó pillanatai, főleg Denisként és Sir Galahadként, Herbert apjaként viszont erősen birkózott a szereppel. Pali a bemutatón nekem Galahadként tetszett a legjobban, aztán a második és harmadik előadására felzárkózott mellé Denis és az Atya. Denis az okoskodó bumfordi bunkó, akit teljesen elvarázsol a Tó Úrnője és a Sir-ség, így válik érzékeny lelkű, választékos, lelkes bunkóvá, mesterivé fejlesztett lovaglástechnikával. Mozgása, gesztusai, játéka tökéletesen illik a szerephez.

Azt hiszem számomra az előadásokból a legemlékezetesebb jelenet Serbán Attila és Pali, atya – fiú párosa marad. Serbi egyébként fantasztikus volt énekben, táncban, játékban egyaránt. Az öreg Fredként ahogy nyeklett-nyaklott, minden tagja külön mozgott, szédülten kóvályogva forgott, mint egy falnak repült dilis bogár. Dalnokként meg ahogy kaján pofával szadizta urát, eszméletlen jó volt. Na és Herbert…már szavakat is alig találok. Palival a párosuk egyszerűen csodálatos, feledhetetlenül poénos, aminek talán egyik titka az, hogy végletesen ellentétesre formálták meg a karaktereket: Pali a totál érzéketlen húshegy, vadbarom atya, Serbi meg a végtelenül finomlelkű, romantikus „úrileányka”. A másik pedig, hogy nem az adott szerepkörökre érvényes szokványos klisékből építkeztek, hanem teljesen egyéni eszközöket vittek a szerepekbe. Kész voltam tőlük teljesen, 8 napon túl sem gyógyuló nevetési kényszer garantált. :D :D

Judit

Kritika a Spamalotról

0 megjegyzés

A Népszava Online-on megjelent ma egy kritika a Spamalotról. Itt olvashatjátok.

Beszámolók a tegnapi, péntek esti (okt 2.) Spamalotról

0 megjegyzés

A képen látható szereposztás nem egészen az, amiről mi beszéltünk. A teljesség kedvéért: a képen Sir Lancelot: Nagy Balázs, Sir Galahad: Feke Pál, Arthur király: Szerednyei Béla, Patsy: Barát Attila, Sir Bevedere: Barabár Kis Zoltán, Sir Robin: Szente Vajk.
S most következzen az a szereposztás, amelyről mi beszélünk:
Tó Úrnője: Molnár Szilvia, Herbert: Serbán Attila, Sir Lancelot: Nagy Balázs, Sir Galahad: Feke Pál, Arthur király: Szervét Tibor, Patsy: Barát Attila, Sir Bevedere: Galbenisz Tomasz, Sir Robin: Szente Vajk.

Dia: "Hát ez a mai valami egészen fergeteges volt! :D :D :D"

Én (Niki): "Döbbenetesen jó volt! :D Hiperszuper szereposztás! :D"

Márti: "ÓRIÁÁÁÁÁSIIIIIIIIII volt!!!!!!! Sikerült egy tökéletes szereposztást kifogni és hülyére röhögtük magunkat, Palival együtt!!!!.....
Szervét, Serbán (mázlinkra ő lett Hujber helyett, juhéééé, mert elképesztő volt. Jajj, ha eszembe jut a tündibündi jelmeze és az arckifejezései, hát most is kifekszem....), Szente Vajk, akik hirtelen eszembe jutnak - mindegyikőjük remekül hozta a saját karakterét. Ja és Barát Ati, mint egy kerek mesefilmfigura - totál rá volt szabva a karakter. Érdekes lesz ezután egyszer királyként is megnézni."


Dia: "Serbi fantasztikus volt! Ahogy a szőrös lábait illegette a cuki bojtos hálóingben! :D :D :D

Amúgy engem Szervét Tibor teljesen levett a lábamról. Végig tök komolyra veszi Arthurt, és a legváratlanabb pillanatban csinál egy olyan grimaszt, hogy kifekszik tőle az egész nézőtér. :D :D

Amúgy Palink helyenként igencsak nagy gondban volt. A Herbert apja jelenetben pár másodpercig nem tudta elkezdeni a szöveget, mert nem bírt magával a röhögéstől. Ami nem is csoda, mert amit Vajk és Ati műveltek, azon nem lehetett nem röhögni. Palit látva aztán persze a közönség még inkább röhögött, és akkor már Pali azért nem bírt magával. Néhány jelenettel később ez már odáig fokozódott, hogy Pali felállni is alig bírt. Khm, mondjuk alaposan megnehezítettük a dolgát, mert nem átallottunk visítva röhögni az orra előtt a 2. sorban, és hát ennek időnként meg is lett a hatása. Nem győzte a kezeibe temetni az arcát. :$ :D :D Hozzátenném, nem csak ő röhögte szét a jeleneteket, a többiek is. Én még színészeket nem láttam ennyire élvezni egy előadást. A karmesterről nem is beszélve. Végig rogyadoztak a térdei a nevetéstől."


Márti: "Itt max. tőlünk stresszelhetett, hogy végig tudja mondani a szerepét. :$ Dehát egyszerűen nem lehetett kibírni, főleg ahogy kikukkolt a 2. sorba, gerjesztettük egymást rendesen... :D :D :D Szervét Tibi pedig szerencsére nem klisékkel dolgozik (a Szerednyeis képek alapján nála ezt látom), hanem egy karikatúra király volt, aki naiv uralkodói egyszerűségében keresi a lovagjait, aztán a szent grált. Annyira jó volt, hogy fel sem merült, hogy nem olyan vicces szerep. A hangja is szuper.
Remélem ma is Serbi lesz, meg fogtok pusztulni tőle amilyen fejeket vág és ahogy mórikálja magát a pompomkáiban.:D :D Ja és ahogy elvész a "kedves papa", alias Pali medve ölelő karjaiban...."


Dia: "Messziről süt Paliról, hogy teljesen bele van bolondulva ebbe a szerepbe. Mind a négybe. Iszonyatosan élvezi ezt az egészet."

Én (Niki): "Nos én is Szervét Tibort emelném ki. Szerednyei után felüdülés volt egy ilyen összetett Artúr király. Megjelenésében emlékeztetett a Sean Connery (:D) féle figurára. Leginkább naiv komolysággal - ahogy azt már a többiek is melítették - játszotta a szerepet, hogy aztán egy táncmozdulattal, vigyorral kifektesse a nézők rekeszizmait.
Serbinek iszonyatosan örültem, kész kisangyal volt a fiú. :D
Remekül táncolt természetesen, aranyos pofijával, a szőke hajával na meg a rózsaszín botjos hálóing és cipellő... a bájos mozgás. Tündéri :D
Szente Vajk egy duracelnyuszi. :D
A kedvencem a "karakteres" hangú barát szerepében, no meg a beszari Sir Robinként. Látom magam előtt, ahogy Serbi, mint dalnok énekli néki, hogy "csontját bezúzzák, a lábát levágják... stb" mint "hős lovag" és szegény Robin egyre kevesebb lelkesedéssel vágtat a lován. Azok a fejek :D :D
Bár egy csirkét sikerül megölnie. :D
A tó Úrnője, Molnár Szilvia is fantasztikus volt, hangilag tökéletes, nekem színészi játékban is sokszínű. Félek őutána nem is szeretnék már más Úrnőt, ahogy Szervét után sem másik Artúrt. :P
Öhm Palink, nos, kicsit kibillentettük a "lelki egyensúlyából" a röhögés irányába... sajnos ez körkörös folyamat volt, mert a nézők és mi röhögtünk, aztán Pali is rákezdte, majd mi ezen még jobban és már vinnyogtunk ott a sor közepén... hát izé. Bocsi.:$ :D :D
Dalma mondta a szünetben, hogy az előtte ülők azon röhögtek én hogy röhögök... szóval képzelhetitek. :P
Naszóval Dennis... a komisz.... :D Viccet félretéve, Pálunk fergeteges volt! Már ahogy kimászott a dagonyából a kis kantárosában ott megvesztünk. :D És az a duma... "Átvertek minket a palánkon mama!!!!" :D Ahogy a haját igazgatja, amikor megjelenik a Tó úrnője és remegőkézzel nyúl felé... :D
Na és Sir Galahadként... istenem, az a ... vonaglás... hoppá akarom mondani lovaglás :P És ő is a legváratlanabb pillanatokban ölti magára a Prince Charming mosolyt, a kis loknis szőke hajával, a pirosítózott pofijával kész mint a Shrekben a Szőke herceg :D
A "rőzsebajszú" Fekete lovagként ... jáááj... az a tánc a buta szerelésben :D :D :D :D Az egész fejszerkezet meg a duma... "Itt senki nem mehet áltaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaal!" Haláli!
Na és Herbert apja... szegény tényleg nem tudta elkezdeni a jelenetet, mindenki röhögött. :P Ahogy Serbit magához fogta, na meg a kiabálásai.... és a párbeszéd az őrökkel.... Szente Vajk ott is rátett még egy lapáttal akkora debil fejet vágott szegény Pali azért nem bírta elkezdeni. :P
De a barátos jelenetben is annyira fülsüketítően "énekelt" Vajk, hogy szakadtunk, Palival együtt... fel se bírt állni rendesen. :P
Barát Atit ki ne hagyjam! Imádom ezt az embert! A cuki, kerek pofijával ahogy mindig vigyorog, az ember legszívesebben megcsipkedné, mint egy kisbabának. :D És iszonyat szimpatikus nem csak Patsy, a karaktere, hanem maga a színész is.

Szóval ez egy tökéletes este volt. :DDDD"


Bea: "No kérem szépen,ebben a darabban Pali szárnyalt. A saját egyéniségét belecsempészte az általa megszemélyesített figurákba, és egyszerűen mesteri módon játszott. Szórta a poénokat, és táncolt!!!! De még hogy!!! Teljesen letaglózott ahogy lovagolt :D ahogy dobálta a haját, párdon a csodaszép szőke hosszú parókát :P ,ahogy szemérmesen elmosolyodott a pirospozsgásra mázolt arccal :D ,ahogy kar nélkül ugrabugrált Artur előtt, és odavágta, hogy ez csak egy macskakarmolás ! :D De Herbert apjaként tette rám a legmegdöbbentöbb hatást!"

Gabi: "És Pali...én még nem láttam, hogy ennyire átadná magát minden karakterének. Elképesztően jól hozza az összes szerepet, nem is tudnék dönteni, hogy nárcisztikus Sir Galahadja, kőbunkó Denise-e, agyament Fekete Lovagja vagy Herbert macsó, őstulok apjaként a legjobb. Sokat fejlődött prózailag, egyre kevesebb a tipikus Palis hangszín, hanghordozás (néhány Istvános mozdulat azért becsúszott :D), mindegyik jellemformálása markánsan elkülöníthető, hangban és mozgásvilágában is. Apropó, mozgás. A tánctudásbeli hiányosságok ebben a darabban előnyére válnak, tovább fokozzák a helyzetkomikumokat. Legtöbbször merő dülöngélés lett a vége, amikor Palira pillantottam, különösen galoppozása és hastáncos mozdulatai alatt. :D "

Pali koncert Kecskeméten!

0 megjegyzés

December 7-én Új világ vár! koncert lesz a kecskeméti Katona József Színházban! Jegyrendelés: itt.

Hatórai tea

0 megjegyzés

Pali a mai Hatórai tea műsorvezetője volt Novodomszky Éva partnereként. Az adásban vendég volt többek között Szalóki Ági és a Besh'o'drom a Zene világnapja alkalmából, illetve az 50. István, a király kapcsán Simon Bogi és Szikora János.

Itt megnézhetitek: Hatórai tea