Nyomorultak-Trója-Jézus-Zrínyi 1566 hírek

2011-ben Szegeden is láthatja a közönség a Kecskeméti Katona József Színház idén ősszel bemutatásra kerülő Nyomorultak produkciója. Az eddigi információk szerint 6 alkalommal lesz látható az előadás az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Július 16-án lezajlott a Trója című musical világpremierje a komáromi Igmándi erődben. Az előadás főpróbájáról készült képek a produció weboldalán megtekinthetők. A főbb szerepekben egyébként Pintér Tibort, Buch Tibort, Janza Katát, Papadimitriu Athinát, Földes Tamást láthatták az érdeklődők, Pali pedig Priamosz királyt alakította. Érdekesség, hogy ez a szerep egy meglett, idős férfi szerepe, Pali pedig mint tudjuk még nem jár az aggastyán korban. Ez az öregedés egyébként a Nyomorultakban is megvalósításra kerül majd, ott Jean Vajean-ként kell majd fokozatosan átalakulnia egy érett, összetört emberré. Priamosz királyként pedig fia, Hector elvesztését kellett átélnie. Mint ismeretes, a 2004-es azonos című szupermoziban Peter O'Toole játszotta Priamoszt, aki jelenleg 78 éves.

A Madách Tv ismét közölt egy részletet a Jézus Krisztus Szupersztár próbáiból. A felvételt itt nézhetitek meg.

Július 17-én sugározta az m1 a Halhatatlanok Társulatának tiszteletére rendezett idei Örökös Tagság gálát. Ezen az esten a Zrínyi 1566-ból is elhangzottak részletek. Az alábbi videólejátszón megnézhetitek a gálát, 38:53-tól láthatjátok a Zrínyit. Pali nem vett részt a fellépésen (az ő szerepe a történet egy fontos, de rövid epizódjában van, a gálán pedig a darab gerinctörténetéből hangzottal el részletek).


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése