I.K.3.0. DVD és Sztárban sztár videók

0 megjegyzés
Sziasztok!
Elnézést mindenkitől a szünetért, mióta utoljára jelentkeztem már majdnem végigfutott a Sztárban sztár, ahol - remélem követtétek az adást - Pali szép teljesítményt nyújtott. Mindössze a múlt héten végzett hátul, a hatodik adásban, egészen odáig többször nagyon magas pontszámot kapott alakításaira. Szép sorban végigveszem, mikor kit adott elő, azonban megosztanám veletek először, hogy már kapható az István, a király 30. jubileumi előadásának újravágott DVD verziója, amin a szintén Alföldi Róbert által rendezett Kőműves Kelemen is megtekinthető. Ezen kívül még egy werkfilmet is tartalmaz az István előkészületeiről. Pl. Media Marktban biztos megtaláljátok. És még a videók végignézése előtt Miklós Tiborról is szólt kell ejtenünk, akinek a magyar musical- és rockopera irodalom számos dalszövegét köszönhetjük, fordítói, szövegírói munkássága kiemelkedő, és aki sajnos a közelmúltban végleg itt hagyott bennünket. Családja javára egy jótékonysági emlékgálát rendeztek a Budapesti Operettszínházban, melyen természetesen Pali is részt vett. Itt vall az általa átélt élményekről: "Az ilyen pillanatokért vagyok boldog, hogy erre a pályára keveredtem!"
Szóval Sztárban sztár:


1. adás: Soltész Rezső: Szóljon hangosan az ének - Egy rendkívül vicces, bohókás előadást láthattunk Palitól, ami a nézőknek is bejött ahogy a Sztárban sztár  Facebook oldalán nézegettem a visszajelzéseket. Ez meg is látszott az eredményen, hiszen Pali továbbjutott a következő körbe.
2. adás: Luciano Pavarotti: Nessun dorma - Egészen pontosan a Turandot c. operában hangzik el a Nessun dorma, de Pali a legendás Pavarottit megidézve énekelte el az áriát. Volt szerencsém élőben látni az adást, egészen elképesztő, sőt, hátborzongató volt, ahogy a tv közvetítés előtt pár pillanattal Pali kisétált teljes maszkban, sminkben, jelmezben, egy pillanatig az agyam nem tudta eldönteni, mit lát, olyan volt, mintha tényleg Pavarotti maga sétálna le a mikrofonállványhoz. Palinak sikerült a teljes mozgást, kézmozdulatokat, eleganciát levennie, nagyon jó alakítás volt.
3. adás: Adele: Someone like you -  Nagyon nehéz lehet férfiként női előadót megjeleníteni, főleg olyan típusú férfiként, akinek nincs lányossá alakítható hangszíne vagy alkata, mint akár a műsorban szereplő Varga Viktornak vagy Puskás Petinek. Ennek ellenére külcsínben szerintem abszolút megidézték Adele-t, és Pali főként a szemeivel, a tekintetével abszolút meg tudta jeleníteni a dal jelentését, érzelemvilágát. Szerintem megható volt.
4. adás: Charlie: Jég dupla wkiskeyvel - Talán ez az előadás aratta az egyik legnagyobb sikert Pali szereplése során, hiszen mind a Charlie hangszínt, mind a mozdulatokat tudta hozni. Szerintem könnyebb dolga is volt, hiszen ismeri Charlie-t, szerepelt vele egy színpadon is, ha még emlékeztek a 2010-es soproni koncertre, ahol a Nézz az ég felé c. dalt énekelték közösen.
5. adás: Komár László: Mondd, kis kócos - Ezúttal a táncos lábú Komár Lászlót alakította Pali, méghozzá ő maga is táncra perdült. Energikus volt, pörgős, bár a zsűri nem értékelte annyira, sajnos. A nézők viszont továbbszavazták. :)
6. adás: Ámokfutók: Meghalok, hagy ha hozzám érsz - Tulajdonképpen a mágust, a szomorú szamurájt, Kozsót alakította Pali, szerintem NAGYON viccesen. :D Én rendkívül élveztem. :D A zsűrinek, főleg Majkának az nem esett le, hogy többet ebből a dalból nehéz kihozni, hiszen nézzük már meg Kozso hangterjedelmét, hangszínét, mozdulatait... Hol van Palihoz képest? Ebben a produkcióban Palinak rendesen vissza kellett fogni a tehetségét... És a zsűri megint nem azt nézte, hogy hogyan utánoz, hanem kb. az eredeti előadót értékelte (ez többször is előfordult  a verseny során, és nem csak Palinál). Szó mi szó, sajnos a következő körben már nem láthatjuk Palit, de egyébként is, még 2 adás és vége a műsornak, így szép teljesítmény volt idáig lejutni.

Ami biztos, hogy a nézők egy humorosabb oldaláról is megismerhették Palit, amit talán azért nem láttak eddig, mert főleg drámai szerepekből ismerik. Itt pedig képeket is nézhettek Pali szerepléseiről.

Pali még egy dalpremierre is készül, az Órák című dal egy újfajta verziójával fog kijönni. :)