100. Szupersztár exkluzív!

Az alábbiakban egy exkluzív, csak a blogon megjelenő cikket/beszámolót olvashattok a 100. Jézus Krisztus Szupersztárról! :)

Tóth Attila, Feke Pál, Csengeri Attila (forrás: Madách Színház)

Állótapssal jutalmazta a közönség a századik Szupersztárt

Első jelentős jubileumához érkezett a Jézus Krisztus Szupersztár a Madách Színházban: Andrew Lloyd Webber legendás rockoperáját 2010. szeptemberi bemutatója óta 100. alkalommal állította színpadára a teátrum.

A jubileumi előadás főbb szerepeiben a színház által kiadott CD-n is hallható szereposztás színészeit – Feke Pált, Serbán Attilát, Gallusz Nikolettet, Sasvári Sándort, Szvétek Lászlót és Nagy Sándort – láthatta a közönség. Az előadás jelentőségéhez illő teljesítményben nem is volt hiány: mindannyian bizonyították, hogy nem véletlen a Szupersztár sikerszériája. Webber világhírű művét kiforrott alakításokkal keltik életre, fűszerezve saját stílusukkal, egyéniségükkel. Fontos elemmé válik ez a hosszabb távon repertoáron szereplő darabokban: a pillanat szülte megoldások egyre gazdagabbá teszik az előadást, egyszersmind nyújtanak új élményt a visszatérő nézők számára. Szerencsére ez egyértelműen igaz a Jézus Krisztus Szupersztárra, amely immár két évvel a bemutató után is töretlen lendülettel tárja a nézők elé a bibliai történetet és ad okot bizakodásra, hogy a századaik alkalmat még sok hasonló színvonalú produkció követi.

Az előadás utáni ráadás dalok során a Szupersztár hármas szereposztásának valamennyi főszereplője megjelent, a nézők elismerő ovációjával kísérve. Így Polyák Lilla, Balogh Anna és Gallusz Nikolett előadásában különleges tercettként szólalt meg először Mária Magdolna dala, majd Nagy Sándor mellett Szerednyei Bélát és Ádok Zoltánt is láthatta komédiázni a közönség Heródesként. Természetesen nem maradhatott el a Gethsemané, amelyben először Csengeri Attila, majd Tóth Attila, végül a jubileumi előadás Jézusa, Feke Pál lépett színpadra és aratott hatalmas sikert. Méltó zárásként a Szupersztárt két Júdás, Varga Lajos és Serbán Attila adta elő. Az előadást, a ráadás produkciókat,valamint a színpadra lépő alkotókat és szereplőket a közönség végül megérdemelt állótapssal ünnepelte.

Szirtes Tamás az előadás utáni fogadáson kiemelte, Magyarországon százas szériát elérni bármilyen darabbal nagy eredmény. Az igazgató beszélt az előadás hármas szereposztás adta  változatosságáról, illetve a színház tánckara által végzett munka jelentőségéről. Mint mondta, a színészekkel közösen egészen különleges energiákat mozgatnak meg a Szupersztárban,  amely a közönséget is magával ragadja.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése