Pali debütált Vászoly szerepében

Frissítés: Veled, Uram! - Operettszínház cikkfotóForgó BélaÉder VeraViva la Musical! Meghallgatható a Régi nóta élő felvétele Pali előadásában. V,U! premierparti képek.
Frissítés2: Színházak éjszakája beszámolófotókvideó. Valamint egy cikk Pali fellépéséről. =)

A hétvégén bemutatásra került Szörényi Levente és Bródy János Veled, Uram! című rockoperája a Budapesti Operettszínház és a Thália Színház koprodukciójában. Maga a darab átalakításon esett át, a szerzők néhol átírták és új dalok is kerültek az eredeti műbe. A rendezés nagy hangsúlyt fektet a látványvilágra, szimbolikára, hangulatteremtésre. Tulajdonképpen István király uralkodásának utolsó éveiben járunk, fiát, Imre herceget ekkor veszíti el, s örökös híján Vászoly és Orseolo Péter kerül a képbe. Pali Vászolyt alakítja, akit a pogány magyarok szeretnének vezérükként látni, míg Orseolót (Mészáros Árpád Zsolt) a pápa támogatja. Utóbbi rút cselek árán eléri, hogy Vászoly uralkodásra képtelenné váljon, megvakíttatja. Röviden ennyi Vászoly sorsa a darabon belül, de ez persze nem ennyire egysíkú. Láthatjuk Palit, azaz Vászolyt családja körében, három fiával és feleségével, az Ilont alakító Janza Katával. Mind szólódalában, mind Janzával nagyon meggyőző, feszültséggel teli jeleneteket hoz Pali. Később pedig Istvánnal, azaz Sasvári Sándorral is énekel egy duettet. Érdekes szerep Vászoly. Ugyan pogány oldalon áll, mégsem a Koppány-féle lázító lelkülettel rendelkezik, sokkal inkább egy erőteljes, de megfontolt férfi. Pali át tud lényegülni, emellett rockos hangszíne nagyon jól fekszik Vászoly dalainak. Akit érdekel az előadás, az ezekben az időpontokban megnézheti Palit a Thália Színház színpadán. 
Fotókat és beszámolókat is nézhetünk már az előadásról, a hivatalos honlapon megtaláljuk egy posztban összegyűjtve a linkeket.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése