Hírek, azaz behozzuk a lemaradást

Mostanában nem volt új bejegyzés, elnézést ezért, kissé elfoglalt voltam, suli, munka, satöbbi. Nade elég belőlem, kezdjük is ott, hogy február 25-én Pali Sáfár Mónika vendége volt a Madách Színház Tolnay Szalonjában. Ez egy zenés beszélgetés volt, ahol először énekelte el Pali a Bui-doit, mely a Miss Saigon egyik legszebb dala. A Miss Saigon mint tudjuk, augusztusban kerül bemutatásra a Budapesti Operettszínház produkciójaként Sopronban, s Pali Chris, a Vietnamban harcoló amerikai katona szerepét játssza majd. Szerintem gyönyörű ez a dal és ha Pali már ilyen színpadon kívüli műsorban is ilyen jól megfogta ezt a zenés lírát, ebből következtethető, hogy igazán nagyot fog énekelni és játszani Sopronban is. Hallgatom a dalt és eszembe jut, mennyire beleéghet a katonákba az az ország, ahol harcolnak, amiket látnak, ha haza is jutnak, soha nem lesznek már ugyanazok az emberek. Zárójel bezárva. :)
Közben a Zene az kell 13. és 14. része is lement. Előbbi a Neoton együttes munkásságát járta körbe, külön hangsúlyt adva a Szép nyári nap című musicalnek, melyben olyan kultikus slágerek szerepelnek, mint a Kell, hogy várj vagy a Latin szerenád. Én magam még nem láttam a musicalt, így arról nem tudok nyilatkozni, de már maguk a dalok miatt érdemes lehet megnézni. A műsor 14. részében Sylvester Lévay Grammy-díjas magyar származású zeneszerző munkássága volt a téma, főképp a hazánkban is bemutatott Elisabeth, Mozart és Rebecca musicalek kapcsán. Az Elisabeth-et ugyan csak dvd-n láttam, de imádom, nagyszerű dalok vannak benne (Az már nem én lennék, Kell egy tánc, Nagyot nőtt az árnyék, Haláltánc, etc) Valamint a Rebecca musical nagy munka és élmény volt nekem tavaly tavasszal, elolvastam a könyvet, amin alapul a musical, megnéztem a Hitchcock filmet, láttam az Operettszínház előadását többször is, nagyszerű thriller musical főleg a Szabó P. - Vágó kettős főszereplésével.
Aztán egy kis Jézus, a Szupersztár duplalemezes kiadványa március 31-én jelenik meg, az aznapi előadás után a közreműködő művészek a Madách Színház aulájában dedikálják a lemezt.
Megalakult Facebook-on a Feke Pál Fanclub, így rajongásra fel, ott is lehet írni, kommentelni, híreket olvasni!
Március 5-én West Side Story bemutató volt Sopronban, utána musicalgálát tartottak, amin a Miss Saigonból is csendültek fel dalok, Pali is közreműködött. Valamint a Miss Saigon reklámszpotját is bemutatták. Nem akarok kukacoskodni, de ezt a legenda újraéled szöveget pont most lőtte el a Madách a Szupersztár kapcsán. :P

Végül, de nem utolsó sorban nézzük a fellépés és előadás időpontokat:
Végtelen szerelem: április 19, május 15. és 16.
Sing sing sing II. gála: július 18. és 24.
Tehetséggel Sáfárkodók: július 20.
Május elseje: 17.30 - Soroksár, 21.00 - Dunaharaszti
Jézus Krisztus Szupersztár : Naptár, szereposztás

Na asszem egyenlőre ennyi. :D Most már igyekszem gyakrabban írni. xoxo

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése