"Hallgasd hogy a szél zúg!"

Hűha. Atyaég és azannya. Most értem haza (jó, olyan másfél órája) a veszprémi SingSingSing II. gáláról és bizony nem egyszer a földről kellett felszedegetnem az államat és manuálisan levegőt pumpálnom magamba, mert bizony a légzőszervrendszerem bemondta az unalmast. Azt mondanom sem kell, hogy első sorban Pali szereplése miatt látogattam/látogattunk el a gálára, ezért vele is kezdeném a sort. Jelenleg utó sokkhatásban vagyok. Amit ez a fiú előadott az Egy bohém rapszódiájában... Nos, az egy dolog, hogy egy szál haj nem maradt épen a fejemen, de lelkileg is szétcincált, ugyanakkor fel is töltött energiával. Na ezt tegye zsebre, aki tudja.

Kicsit előre szaladtam, úgyhogy kezdjük az elején. A műsor első felében Pali mindössze az István blokkban szerepel, s egy szál árva Áldozatunk fogadjátokot énekel. Nem azért egy szál árva, mert ne lenne ez jó dal, de mindössze a refrént énekli ráadásul egy eléggé vicces - farsangi Koppány jelmeznek nevezhető - hacukában, így kissé harmatos lett az előadás. A kissé csak Palihoz képest, mert egyébként ezt is erősen énekelte. Nade. Második rész, Aida blokk. Amneris: Füredi Niki, majd megjelenik a kissé Elvis-es köntösében Pali, mint Radames kapitány. Olyat domborított az Ég a bátrakhoz állban (falzettel, mindennel) hogy ilyet én még nem láttam tőle ebben a dalban. Színészi játékban és hangilag is iszonyatosan odapakolta. Mehreb és Aida Ismerlek duettje után jött a Megírva a csillagokban Palitól és Nikitől. Előre is elnézést, hogy ismétlem magam, de nagyon nem lehet fokozni már a jelzőket.... Elképesztően erős volt a duett mind érzelmileg, mind hangilag. Engem totál letaglózott. Az Aida blokk egyébként messze kiemelkedett az össszes többi közül jelmezben, előadásban, előadókban. SZvSz.

Majdnem a legvégén jött a Bohemian Rhapsody. (Katt, tekerj lejjebb és a novemberi visszatekintőnél meghallgathatod Palitól a dalt.) * Megjegyzem, most rázott ki a hideg sokadjára... * Áh, ez most nem fog menni. Sok mindenről, élményről, érzésről rengeteget tudok írni, de ez most belém akasztotta a szuszt. Az utóbbi idők (hónapok) legerősebb, legintenzívebb színházi élményét éltem át, de a Palis élmények közül is ez volt az egyik legemlékezetesebb. Ha magamhoz térek írok majd még az este további musical blokkjairól és előadóiról is, csak most na izé. "Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik."

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése